Koala Medvídkovitý

8. dubna 2010 v 10:47 | Ajjin |  Austrálie

Koala Medvídkovitý

(Phascolarctos cinereus)

Váha: až 12kg

Výška: až 90cm

Věk: 17let (v zajetí méňe)

Phascolarctos cinereus - koala

Medvídek koala je vačnatec a endemit - vyskytuje se jen na jediné části světa (Austrálie). Koala je samotář, žijící většinou v korunách stromů- sdružuje se jen v době páření. Dorozumívají se hlasitým voláním slyšitelným na jeden kilometr daleko. Živí se jen listy blahovičníku (eukalypt), to způsobuje jejich pomalý pohyb, musí co nejvíce šetřit energii, protože v listech blahovičníku je velmi málo energie.



Rozmnožování

Koaly se páří od prosince do března. Samice je březí 35 dnů, většinou porodí jedno mládě vážící asi 1 gram, které nosí ve svém vaku asi půl roku, poté mládě nosí na zádech. Koala dospívá přibližně ve 3 letech.

(Matka s mládětem)



Zajímavosti

Slovo ,,koala'' je domorodého původu a znamená ,,nepije''. Koala také dobře plave a dokáže skákat ze stromu na strom. Koala denně zkonzumuje 500g listí a dokáže prospat denně až 20 hodin.

Phascolarctos cinereus - koala


Zdroj fotek:








 


Komentáře

1 Benjí Benjí | Web | 8. dubna 2010 v 13:18 | Reagovat

spřátelíš?

2 Benjí Benjí | Web | 9. dubna 2010 v 15:59 | Reagovat

v zápise jsem si tě zapsala-o čem máš blog? o kočkách nebo o psech? pokud miy nebo něco jiného písni prosím na blog- a až budeš mě mít v sb tak taky napiš na blogis

3 Benjí Benjí | Web | 10. dubna 2010 v 10:26 | Reagovat

jsem ráda že jsme sb :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama