Karakal

10. dubna 2010 v 13:04 | Ajjin |  Asie

Karakal

(Caracal Caracal)

Délka těla: 60 - 80 cm

Váha: 13 - 18kg

Věk: 15 - 20let

http://www.zoo-ostrava.cz/_beta/upload/image/01829.jpg


Karakal se vyskytuje v Asii, Indii až po jižní Afriku ve stepích, polopouštích a savanách, ale pravým pouštím se vyhýbá. Je aktivní hlavně v noci, ve dne se ukrývá ve skalách a norách jiných savců. Po většinu roku žije samotářsky, pouze v období páření se zdržuje v párech. Loví hlodavce a menší druhy savců včetně mláďat antilop a ptáky. Velmi rychle běhá a při lovu ptáků dokáže vysoko vyskočit.


Rozmnožování

Po 11 týdnech březosti se rodí obvykle 2 koťata. Samice je porodí v opuštěné noře. V 6 měsících jsou koťata samostatná.

http://www.zoo-ostrava.cz/_beta/upload/image/02960.jpg
(Mládě karakala)

Caracal caracal - karakal
(Matka kojící mláďata)


Zajímavosti

Karakal se dá poměrně dobře ochočit. Dřív byl cvičen a používán v některých zemích k lovu zvěře.


Caracal caracal - karakal
Caracal caracal - karakal



Zdroj fotek:







 


Komentáře

1 Benjí Benjí | Web | 12. dubna 2010 v 19:45 | Reagovat

Ahoj! u mě na blogu je soutěž o nej mazlíčka přihlášky! přihlaš se se  svím mazlíčkem! Benjí

2 Benjí Benjí | Web | 15. dubna 2010 v 22:17 | Reagovat

Vau!

3 Uru Uru | 18. dubna 2010 v 12:04 | Reagovat

jéé :-D

4 Benjí Benjí | Web | 21. dubna 2010 v 14:14 | Reagovat

Hutá rasa! :-D  cooooool to je

5 Uru Uru | E-mail | Web | 23. dubna 2010 v 15:52 | Reagovat

už nejsi moje sb

6 Uru Uru | 25. dubna 2010 v 10:23 | Reagovat

jsi mé sb,kontrlu jsem už zrušila ;)

7 Uru Uru | 25. dubna 2010 v 10:34 | Reagovat

jestli chceš vědět můj new web,tak mi dej bud´tvůj E-mail,ICQ nebo Facebook ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama